Akuten Sunderbyn
5Nov

Fler akutläkare med hjälp av Skandinavisk Sjukvårdskompetens!

Vårt arbete är nu inlett på Sunderby akutmottagning där vi bistår med handledarkompetens så att Sunderbyns egna ST-läkare kan handledas på plats hos dem. Arbetet med att förvandla akutmottagningen till ett modernt akutläkarsystem är satt i rullning och vi på Skandinavisk Sjukvårdskompetens är mycket glada över att få vara med på den här resan.


Ett seriöst engagemang med kontinuerlig handledning är en trygghet och förutsättning för oss på Sunderbyns sjukhus när det gäller att kunna erbjuda en ST i akutsjukvård av hög kvalité (Sara Trast, projektledare).


Välmeriterade Kerstin Skog Tigerström, specialistläkare inom allmänkirurgi, barnkirurgi, ortopedi och akutsjukvård, har under tre dagar i september föreläst i Sunderbyn inför deras uppstart av en akutläkarutbildning. Kerstin som varit med och startat flera akutläkarutbildningar i landet besitter eftertraktad kunskap när det gäller att implementera akutläkarsystem på akutmottagningarna.

Under vecka 43 var första handledaren, David Fagerberg, från Skandinavisk Sjukvårdskompetens på plats för att prova arbetssätt och system. Efter genomförd handledningsvecka berättar han att Sunderbyn har erfarenhet av fasta läkare på akutmottagningen sedan tidigare men att detta var första gången som en specialist och ST-läkare i akutsjukvård var på plats samtidigt. David berättar vidare att arbetet med sjuksköterskor och undersköterskor gick väldigt bra eftersom de arbetat linjelöst sedan nästan ett år tillbaka vilket gjorde det smidigt att helt enkelt addera en akutläkare till teamet.

Samarbetet med ordinarie läkare på akutmottagningen och deras hemkliniker fungerade väl vilket bådar gott för ett trevligt och framgångsrikt samarbete framöver. Ett välfungerande samarbete kommer att gynna alla inblandade, från AT-läkare till överläkare likväl som patienter. Ytterligare testperioder kommer utföras under hösten innan Sunderbyn planerar införa en egen fast läkarbemanning, utöver ordinarie bemanning, på sin akutmottagning till våren.

Fler akutmottagningar är samtidigt på gång att replikera den modell som vi skapat för Sunderbyns sjukhus och vi ser fram emot att fortsätta vara en del av detta viktiga arbete som just nu pågår på många håll i landet.

Kontakt:

Du är självklart välkommen att kontakta oss för mer information om vårt arbete med att implementera akutläkarsystem på akutmottagningar.

Maria Olsson
Koordinator & Leg. sjuksköterska
023-669 51 55
maria@sjukvardskompetens.com

Per Staffan
ST-läkare inom akutsjukvård
072-315 30 60
per@sjukvardskompetens.com

« GÅ TILLBAKA