Leni_Tidblad liten 2
7jun

Del 1 av 3: Idrottspsykologi – En viktig faktor för framgång!

Vi inleder med en serie i tre delar där idrottspsykologiske rådgivaren, Leni Tidblad, delar med sig av tankar från idrottspsykologin!


Idrottspsykologi handlar om hela människan och hela livet. Förutom att du är idrottare, domare eller ledare går du kanske i skolan eller arbetar. Du är barn, förälder, kompis, pojk-eller flickvän, make eller maka och mycket annat. Alla delar i livet behöver fungera för att du ska kunna utvecklas och prestera i din idrott. Idrotten är en del av livet.

Samtidigt som du utvecklar en mängd förmågor i idrotten som du kan ha nytta av i din vardag, så utvecklar du förmågor i din vardag som kan vara bra att ha med sig i idrotten. Det kan handla om att vara målmedveten och uthållig, att kunna göra sitt bästa i en pressad situation eller att ha balans i tillvaron. Vad var och en utvecklar och behöver är olika från person till person. Därför behöver var och en ha en egen medvetenhet om sig själv, sina tankar, känslor och beteenden. Har du koll på dina tankar, känslor och beteenden och hur de påverkar just dig i olika situationer så ökar det chansen att du lyckas med en långsiktig och varaktig utveckling i din idrott och övriga livet.

Leni Tidblad
Idrottspsykologisk rådgivare
Skandinavisk Sjukvårdskompetens

Kontakta oss:

Vill du veta mer om oss eller boka en tid hos Leni för individuellt samtal?
023-669 51 55, info@sjukvardskompetens.com

« GÅ TILLBAKA