Hoppa till innehåll

Vi möter er i frågor om Hälsa

I spåren av nyhetssändningar som berättar om en befolkning där fler personer än någonsin äter antidepressiva medel behöver vi arbetsgivare fundera över hur vi kan agera för att minska risken för att vår personal insjuknar depression eller annan stressrelaterad sjukdom. Under 2018 låg siffran på närmare en miljon svenskar som får antidepressiv behandling vilket är en fördubbling sedan början på 2000-talet enligt uppgifter från SVT.

Anders Hansen har prisbelönats efter sitt omtalade sommarprat om hur motion och träning stärker vår hjärna och boken Hjärnstark (av Anders Hansen) har passerat 500 000 sålda exemplar. Att fysisk aktivitet och psykiskt välbefinnande hör ihop börjar bli etablerad kunskap.

I vår verksamhet träffar vi både individer och företag som på olika sätt vill ha vårt stöd och hjälp att må eller fungera bättre. Det kan exempelvis handla om preventiva insatser som föreläsningar om kost, motion, sömn och balans i livet eller riktade hälsoundersökningar. Det kan också vara rehabiliterande åtgärder för en medarbetare som är eller riskerar att bli sjukskriven. Med ett starkt fotfäste i beteendevetenskapen bestående av ett kunnigt team med bland annat specialistläkare i psykiatri, psykologer, terapeuter och coacher, sjukgymnaster och arbetsterapeuter möter vi kundens frågor med trygghet och stabilitet.

Therese Lundstedt Niord
Verksamhetsledare / HR-specialist
023-669 51 55
therese@sjukvardskompetens.com